آزمون یوس چیست؟ نحوه شرکت در آزمون یوس2020

آزمون یوس چیست؟ نحوه شرکت در آزمون یوس2020

بدون دیدگاه
آزمون یوس

آزمون دانش آموز خارجی یوس (YÖS) چیست؟

همه ساله، پنج هزار دانش آموز دانشگاهی از کشورهای سراسر جهان و از ملیتهای گوناگون برای شرکت در این آزمون اقدام میکنند. بر اساس برآوردهای انجام شده از آزمون یوس، دانش آموزان خارجی برای حضور در دانشگاه های ترکیه درخواست میدهند. سپس آن عده از دانش آموزانی که در آزمون یوس شرکت کرده و به نمره ی حد نصاب مورد نظر رسیده اند، مجاز به ثبت نام در یکی از دانشگاه های کشور ترکیه شمرده می شوند.

تا سال 2011 میلادی، آزمون یوس (YÖS) برای پذیرش دانش آموزان خارجی در دانشگاه های ترکیه، در ژوئن هر سال و توسط سازمان ÖSYM (مرکز انتخاب و جایدهی دانش آموزان) برگزار می شد. براساس مصوبه ی هیئت مدیره که در بیست و یکم ژانویه ی سال 2010 توسط سازمان ÖSYM ارائه شده است، آزمون YÖS از محدوده ی اختیارات سازمان ÖSYM گرفته شد و به عهده ی دانشگاه های موجود در ترکیه گذاشته شد.

در همین رابطه میتوان به توضیحی که از طرف سازمان ÖSYM برای امتحانات دانش آموزان خارجی اشاره داشت که البته هنوز هم لازم الاجراست و به شرح زیر می باشد:

“دانش آموزان خارجی که می خواهند مدرک کاردانی و کارشناسی تحصیلی خود را در ترکیه بگیرند، باید از یک مؤسسه ی آموزش متوسطه فارغ التحصیل شده و امتحانات قابل ارائه در دانشگاه های مربوطه را که توسط شورای آموزش عالی (YÖK) تصویب شده با موفقیت پشت سر بگذرانند و پس از ارائه گواهینامه های درخواست شده با نمرات قبولی گرفته شده از این امتحانات، شخصاً برای تحصیلات دانشگاهی و انجام فرآیند ثبت نام به دانشگاه های مورد نظرشان مراجعه نمایند.”

آزمون یوس

آزمون یوس چگونه در ترکیه برگزار میشود؟

پس از اتخاذ تصمیماتی مبنی بر گرفتن آزمون یوس در سال 2010، دانشگاه های ترکیه شروع به برگزاری آزمون YÖS برای آن دسته از دانش آموزانی کردند که میخواستند از این دانشگاه ها پذیرش بگیرند. دانشگاه های ترکیه در آدرس های اینترنتی رسمی خود و وبسایتهایشان، برای هر دانش آموز که میخواست وارد آزمون یوس بشود، ملزوماتی را که دانش آموز باید برای دادن آزمون رعایت کند، مراحل ارائه ی درخواست برای شرکت در آزمون، و در نهایت تاریخ و هزینه ی آزمون را اعلام می کردند .

خوبست بدانید که نتایج اعلام شده‌ی آزمون یوس در دانشگاه های ترکیه، به مدت دو سال دارای اعتبار می باشد. از طرفی باید از این موضوع اطلاع داشته باشید که اعتبار نتایج منتشر شده از آزمون یوس تنها منحصر به همان دانشگاهی می باشد که دانش آموز در آن امتحان داده است، هرچند که در بعضی موارد استثناهایی نیز بوجود میتواند وجود داشته باشد. هر دوره ی این آزمون هم متفاوت از دوره ی قبلی می باشد، ادارات برخی از دانشگاه های این کشور، امتحانات برگزار شده توسط هر یک از دانشگاه های دیگر را مورد پذیرش قرار میدهند. دانش آموزان هم بر همین اساس میتوانند با همان نمره ی قبولی YÖS به ادارات دانشگاه های مختلف برای ثبت نام مراجعه نمایند.

چه سوالاتی در آزمون یوس YÖS پرسیده می شود؟

آزمون یوس از دو فصل مجزا تشکیل شده است: آزمون مهارتهای یادگیری پایه و آزمون ترکی. در حالیکه آزمون مهارتهای یادگیری پایه از دروسی همچون ریاضیات، هندسه، و بیان نمادین تشکیل شده است، ولی آزمون ترکی را میتوان به دلخواه پاسخ داد.

*آزمون مهارتهای یادگیری پایه به دو زبان انگلیسی و ترکی بر پا میشود.

نمره ی آزمون مهارتهای یادگیری پایه که توان تفکر انتزاعی شرکت کننده ها را مورد سنجش قرار میدهد، نمره ای است که دانشگاه ها از آن به عنوان پایه و معیاری مهم برای پذیرش دانش آموزان استفاده می کنند. نمراتی که دانش آموزان داوطلب از این آزمون کسب می کنند، محاسبه شده و پذیرش ها براساس رتبه بندی نمرات صورت گرفته و نتایج به بخش های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه ها ارجاع داده می شود.

همچنین، باید این را هم گفت که بعضی از دانشگاه های ترکیه در این آزمون تا حدی دست برده و در میان سوالات آن، بخشهایی همچون فیزیک، شیمی، تاریخ و جغرافیا را هم اضافه کرده اند.

آزمون ترکی برای داوطلبان خارجی ورودی جدید به دانشگاه ها در نظر گرفته نمی شود. سوالات این آزمون در صورتی مورد سنجش و نمره دهی قرار میگیرد که دانش آموز خارجی شرکت کننده دانش کافی نسبت به این زبان داشته باشد. دانش آموزانی که نتوانسته اند به رتبه های مورد نظر دست پیدا کنند، قبل از پیشرفت به دوره های آموزشی دانشگاهی، فرصت خواهند داشت تا به مدت یک سال در برنامه های آموزش زبان ترکی شرکت کنند. اگر این دسته از داوطلبان بتوانند در آزمون به موفقیت دلخواه خود برسند، سال بعد وارد دانشگاه خواهند شد و این حق را دارند که دوره های آموزشی خود را پاس کنند.

آزمون Yos

شرایط ارائه‌ی درخواست برای آزمون دانش آموزان خارجی (YÖS):

داوطلبانی که برای شرکت در آزمون یوس درخواست میدهند، باید از دبیرستان یا مدارس معادل فارغ التحصیل شده باشند و یا تنها یک سال از درسشان در دبیرستان باقی مانده باشد.

تنها دانش آموزان خارجی میتوانند برای شرکت در این آزمون درخواست بدهند.

دانش آموزانی که از خارج از ترکیه پذیرفته میشوند، با توجه به معیارهای مورد نظر دانشگاه های ترکیه ، کاملاً مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرند.

در ترکیه ، مؤسسات و دانشگاه ها برای پذیرش دانش آموزان بین المللی شرایط و مقررات گوناگونی را لحاظ کرده اند.بنابراین شما بعنوان یک دانش آموزی که متقاضی شرکت در آزمون یوس این دانشگاه ها می باشید، باید قوانین و مقررات مربوط به دانشگاه مورد نظرتان را خوب مورد مطالعه قرار داده و بررسی کنید و همه ی آنچه را که از شما میخواهند برآورده نمایید.

چگونه میتوانید خودتان را برای شرکت در آزمون یوس آماده کنید؟

اگر قصد آن دارید تا خود را بخوبی برای شرکت در آزمون یوس آماده کنید، میتوانید فیلمها و یا کلیپهایی را تماشا کنید که شما را با زبان و نحوه ی زندگی در ترکیه و آداب و رسوم آنها آشنا میکنند .به جز این، میتوانید از یک دیکشنری ترکی استفاده کرده و آن را روزانه بهمراه داشته باشید و بطور منظم آن را مطالعه کنید، تا به این وسیله با واژه ها و عبارات و اصطلاحات مرسوم و رایج در زبان ترکی آشنا گردید.

اگر میخواهید بدانید که در حین آماده شدن برای آزمون یوس، چه مطالبی را باید یاد بگیرید، میتوانید از دیکشنری ترکی و یا جستجوی آنلاین سوالات آزمون یوس استفاده کنید. این کار تا حد زیادی شما را با محیط ترکیه و بخشهای مختلف آزمون آشنا میکند.

آزمون یوس در ترکیه

پروسه ی درخواست:

دانش آموز متقاضی باید فرم درخواست را به صورت آنلاین در سایت https://yosbasvuru.sdu.edu.tr/ پر کند و شماره ی درخواست را بصورت آنلاین دریافت نماید. دانش آموزان متقاضی شرکت در آزمون یوس باید توجه داشته باشند که خود مسئول نتایج عدم دقت در پر کردن فرم درخواست آنلاین هستند. قسمت های اطلاعاتی در قالب مربوط به جزئیات شناسه متقاضی باید بدون هیچگونه تغییر اطلاعاتی و یا خلاصه سازی در ارائه ی اطلاعاتِ شناسنامه در گذرنامه متقاضی پر شود.

آدرس ایمیل درخواست شده در فرم درخواست آنلاین آزمون یوس، باید متعلق به دانش آموزانِ متقاضی باشد و هر متقاضی هم فقط باید از یک آدرس ایمیل استفاده کند. این آدرس ایمیل نباید از طرف دیگر دانش آموزان متقاضی برای انجام مکاتبات و یا انجام دیگر پروسه های درخواست، بکار گرفته شود.

ثبت شرکت در انگلستان
اخذ اقامت انگلیس از طریق ثبت شرکت
کشور امارات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فناوری اطلاعات آرون : طراحی سایت و سئو
طراحی سایت و سئو
دفتر خدمات حقوقی مهاجرت ایرانیان به سوئد
فهرست