چگونه بورسیه دکتری یا PHD بگیریم؟ -بورسیه تحصیلی -انواع بورسیه- موسسه حقوقی و مهاجرتی دادآور نسیم مهر

چگونه بورسیه دکتری یا PHD بگیریم؟

بدون دیدگاه
بورسیه دکتری

بورسیه دکتری یا PHDچیست؟

باید گفت که پیش از اقدام برای بورسیه دکتری فرد متقاضی حتماً باید دوره ی لیسانس و فوق لیسانس را در رشته هایی چون علوم، مهندسی، فناوری، مدیریت، علوم اجتماعی و بازرگانی با بالاترین نمره ها پشت سر گذرانده باشد. ورود به دوره های PHD هیچگونه محدودیت سنی ندارد و داوطلبان دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته های ذکر شده و با حداقل کسب 55% نمرات مجاز به درخواست برای ورود به این دوره می باشند.

بیشتر دانشگاه ها بورسیه های قابل توجه، بورسیه های تحصیلی دانشجویی و فرصت های نابی برای بودجه دکتری به علاقمندان به ادامه‌ی تحصیلات تکمیلی در سراسر دنیا ارائه می دهند. راه دیگری که برای تأمین اعتبار دوره ی دکترای دانشجویان در پیش روست، بدست آوردن جایزه ی دکترا است که گاهی اوقات به عنوان بورسیه ی تحصیلی دانشجوی دکتری یا کمک هزینه ی دوره ی دکترا هم خوانده می شود. اینها اساساً اموراتی هستند که با برنامه های دوره ی پژوهشی دکترا ارتباط دارند و شامل کارهایی در زمینه های تدریس، تحقیق و گاه هر دوی اینها می شوند.

برای کسی که به فکر تهیه ی برنامه ی دوره دکترا ست و در نظر دارد تا این دوره را در یکی از دانشگاه های معتبر دنیا بگذراند، یک چیز همیشه لازم است تا مد نظر بگیرد: بورس های تحصیلی و کمک هزینه های دوره ی دکترا.

بورسیه دکتری

بورسیه دکتری

برنامه های دوره ی دکترا یا همان PHD در پایان یک دوره ی طولانی مدت  تحصیلی قرار دارند که دانشجویان فارغ التحصیل دوره ی کارشناسی ارشد از آن به عنوان گام بعدی و یا گام نهایی برای اتمام تحصیلات تکمیلی استفاده میکنند و آن با یک دوره ی تحقیقاتی پژوهشی چندساله طی میشود. این دوره ها همچنین از دوره های الزامی شمرده میشوند برای آنهایی که می خواهند به تدریس دوره های آموزش عالی بپردازند و یا قصد آن دارند تا  در دانشگاه های مطرح دنیا به عنوان استاد و یا مدرس مشغول به تدریس شوند.

دوره ی دکترا به گفته ی بسیاری، دوره ی آکادمیک گرانی تلقی میشود. خیلی ها هستند که برای گذراندن این دوره به هزاران دلار احتیاج دارند، در حالیکه در همان زمان نیازمند تلاش، آرامش و انرژی کافی برای سپری کردن دوره و پاس کردن واحدهایشان می باشند.

*چیزهایی که برای بدست آوردن بورسیه ی دکترا به آن نیازمندید:

روند انجام مراحل یک دوره ی دکترا اغلب به عنوان یک روند چالش برانگیز توصیف می شود. البته این روند از نگاه اقتصادی، چالش برانگیزتر هم میشود زمانی که پول کافی برای اختراع و اکتشاف در این دوره ی علمی نداشته باشید و در کنار آن مجبور به کسب درآمد برای گذران زندگی هم باشید. در چنین حالتی گزینه های جستجو برای بورسیه شدن در دکترا و همینطور دریافت کمک هزینه های دوره های دکترا در بعضی از مراکز علمی پژوهشی هم روی میز قرار میگیرند و میتوان به آنها هم فکر کرد.

بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی

*انواع بورسیه های PHD:

 این مهم است که به خاطر داشته باشیم که انواع مختلفی از بورسیه ها در دسترس همه طالبان علم وجود دارند. بعضی از این بورسیه ها مستقیماً توسط  واحد های تحقیقاتی که داوطلبان دوره های دکترا را استخدام می کنند فراهم میشوند و بعضی دیگر هم از طریق خود دانشگاه ها. دانشجویان دکترای بسیاری در حال حاضر در دانشگاه های سراسر اروپا مشغول به تحصیل هستند که اغلب توسط دولتهایشان تحت حمایت مالی قرار گرفته اند تا بتوانند دوره ی علمی خود را با موفقیت پشت سر بگذرانند. علاوه بر این، بنیادهای خیره ی علمی  و سازمانهای مختلفی هم  وجود دارند که از داوطلبان دکترا حمایت های  مالی زیادی بعمل می آورند. بنابراین اولین چیزهایی که باید بدانید شناخت و تشخیص این منابع مالی و کمک هزینه ای برای گذراندن این دوره می باشد:

1.بعنوان نمونه در انگلستان، سازمانهای غیر علمی با دانشگاه های محلی  مشارکت دارند و کمک هزینه های تحصیلی را برای داوطلبان آینده دار دوره ی دکترا  فراهم می آورند. این کمک هزینه ها  معمولاً برای دوره های چهارساله ی دکترا تعیین شده اند و به دانشجویان فرصتهایی چند ماهه برای کار در شرکتها، کارخانه ها و سازمانهای محلی فراهم می آورند تا بتوانند هم زمینه ای برای تحقیق و پژوهش بیابند و هم قادر باشند تا  به تدریج وام دانشجویی خود را به آن موسسات خیریه بازگردانند. این نوع فرصتها گاهی زمینه های ایجاد شغل تمام وقت را برای دانشجویان دکترا در انگلستان ایجاد میکند.

2.انواع دیگری از کمک هزینه های تحصیلی در بنیادهای خیریه انگلیسی وجود دارند اما این کمک هزینه ها را به دانشجویان برتر این دوره ها جایزه می دهند، کسانی که میتوانند با موفقیت هایشان تبلیغ خوبی برای این بنیادها محسوب شوند .

3.چندین دانشگاه در سراسر جهان هستند که بورس های تحصیلی دانشگاهی را به دانشجویان ممتاز دوره ی دکترا اعطا می کنند که این بورس ها شامل پرداخت کل شهریه به آنان می شود و گاهی وقتها هم، یک کمک هزینه سالیانه ی نگهداری و کمک هزینه ی پشتیبانی تحقیقاتی و پژوهشی  برای چنین دانشجویانی را نیز پوشش می دهد. مورد دوم شامل پرداخت کمک هزینه ها و پاداش ها برای اموراتی همچون کنفرانس ها، کتاب ها، مواد مصرفی آزمایشگاهی  و تجهیزات علمی میشود. هرچند که باید بدانید که این قبیل پاداشهای دانشگاهی بسیار رقابتی هستند و دانشجو ملزم به خواندن و رعایت دقیق  ملزومات جهت دستیابی به این پاداشها می باشد. در کنار اینها لازم است که دانشجو بسیار واقع گرا نسبت به میزان شانس دستیابی به این قبیل پاداشها و کمک هزینه ها باشد.

4.سوییس جایی است که تعداد بسیار زیادی از این دسته بورسیه های دکترا را به دانشجویان علاقمند اروپایی و غیراروپایی ارائه میدهد. دولت سوئیس، بورسیه های تحقیقاتی را برای همه رشته های دوره ی دکترا فراهم میکند و این کمک هزینه ها در انواع مختلفی از موسسات آموزش عالی سراسر کشور قابل دسترسی می باشند:دانشگاه های کانتون؛ دانشگاه های علوم کاربردی و دو انستیتوی فناوری فدرال.

بورسیه دکترا

بورسیه دکترا

برای این منظور بهتر است سایت Scholarshipportal.com را چک کنید. این سایت اطلاعات مربوط به انواع بورسیه های دکتری را در تمامی دانشگاه های اروپا در اختیار شما می گذارد.

*نکاتی مهم که در پیدا کردن یک بورسیه مناسب به شما کمک می کند:

– بطور مرتب وبسایت های دانشگاه ها را چک کنید و  به دنبال بورسیه ها، کمک هزینه های تحصیلی باشید و یا با واحد خدمات دانشجویی تماس بگیرید و درمورد اینکه اگر کمک هزینه و یا بورسی در دسترس هست اطلاع حاصل کنید.

-به دنبال پاداشهای تحقیقاتی در رشته ی خود که ممکن است بتواند به دریافت کمک هزینه های دانشجویی منجر شود، باشید.

-ببینید کدام دولتها، بنیادهای خیریه ملی یا دیگر سازمانهایی هستند که ممکن است در دادن کمک هزینه های تحصیلی اقدام کنند و یا بودجه ای برای مطالعات آموزش عالی ترتیب بدهند.

*به دقت جزییات مربوط به درخواست دکترای خود را چک کنید:

در طول درخواست برای برنامه ی دوره ی دکترا مهم است که همه ی جزییات را بطور کامل مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که همه ی موارد ذکر شده در فرم مخصوص را پر کرده اید. بسته به هر دانشگاهی و هر برنامه ی بورسیه ای خاصی که دنبال کرده اید، رقابت بین داوطلبان برای کسب آن بورسیه بسیار سخت خواهد بود. با اینحال ناامید نشوید.

مثل همیشه زمانیکه درخواست خود را برای دریافت بورسیه دکتری آماده کردید، باید سعی کنید آن را از دیدگاه افراد منتقد مورد ارزیابی و موشکافی قرار بدهید. در اصل سازمان های پژوهشی به دنبال افرادی با پشتوانه ی علمی محکم هستند. کسانی که بتوانند از عهده ی پروژه های تحقیقاتی بلند مدت با موفقیت برآیند و مشارکتی عمیق در زمینه های تحقیقاتی در رشته های خود بعمل آورند.

بنابراین اطمینان حاصل کنید که ملزومات مربوط به بورسیه را به دقت خوانده اید و در نامه ی درخواست خود بطور واضح توضیح دهید که از پس همه ی آنچه که از شما خواسته اند برآمده اید.

مهاجرت ایرانیان
بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان چه کشوری است؟
مهاجرت کاری به استرالیا
شرایط مهاجرت کاری به استرالیا در سال 2020

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فناوری اطلاعات آرون : طراحی سایت و سئو
طراحی سایت و سئو
دفتر خدمات حقوقی مهاجرت ایرانیان به سوئد
فهرست