ویروس کرونا و سارس؛شبیخون به تجارت جهانی و تاثیر آن بر مهاجرت - موسسه دادآور نسیم مهر

ویروس کرونا و سارس؛شبیخون به تجارت جهانی و تاثیر آن بر مهاجرت

بدون دیدگاه
blank

سارس به اقتصاد جهانی ضربه زد. طی بیست سال گذشته که از شیوع ویروس سارس میگذرد، اقتصاد جهانی چین، بطور فزاینده ای رشد چشمگیر داشته است. در سال 2002، زمانی که ویروس کشف شده ی سارس در کشور چین شیوع پیدا کرد، کارخانه های این کشور عمدتاً مشتریان خود را در سراسر جهان با کالاهای کم هزینه ای همچون تی شرت و کفش ورزشی اداره می کردند. هفده سال بعد، ویروس کشنده و مرگبار دیگری در سراسر کشورهای پرجمعیت جهان به سرعت فراگیر شد. در آن زمان چین دیگر به یکی از عناصر اصلی اقتصاد جهانی تبدیل شده بود، و این بیماری همه گیر، تهدیدی جدی برای ثروت جهانی بشمار می آمد. در این میان، شرکتهای بین المللی که تکیه بر کارخانه های چینی برای ساخت محصولاتشان کرده و وابسته به مشتریان چینی برای فروش محصولاتشان بودند، اکنون خود را در معرض تهدیدی بزرگ میدیدند.
شرکتهای اپل، استارباک و آی کیا، بطور موقت اقدام به تعطیلی فروشگاه هایشان در چین کرده اند. مراکز خرید، همگی متروکه شده اند و فروش کفشهای ورزشی نایک، لباس زیر زره پوش(آرمور)، و همبرگر مک دونالد با تهدید روبرو است. کارخانه های ساخت اتوموبیل برای جنرال موتورز و تویوتا برای تولید و تحویل محصولاتشان با تاخیر مواجهند و آنهم به دلیل دیرکرد کارگران این کارخانه ها در برگشت از تعطیلات سال نوی چین می باشد. چرا که دولت رسماً تعطیلات آنها را برای مقابله با ویروس کرونا تمدید کرده است. خطوط هوایی بین المللی شامل آمریکن، دلتا، یونایتد، لوفتانزا و بریتیش اِیروِیز، همگی پروازهایشان را به سمت چین کنسل کرده اند.

تاثیر کرونا بر اقتصاد چین و جهان

براساس پیشگویی های اقتصاد آکسفورد، انتظار می رود رشد اقتصادی چین امسال به 5.6 درصد برسد، که این میزان 6.1 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و این امر را باید تحت تاثیر شیوع این ویروس دانست. این مساله به نوبه ی خود، رشد اقتصادی جهان را در سال 0.2 درصد کاهش می دهد، به نرخ سالانه 2.3 درصد –که در واقع کمترین سرعت رشد، نسبت به بحران مالی جهانیِ یک دهه ی گذشته می باشد.
پس از بازگشت از تعطیلات طولانی مدت سال نو که برای اولین بار در چین و در پی ظهور و تهدید ویروس کرونا صورت گرفته است، سرمایه داران چینی، سهام خود را در روز دوشنبه در این کشور با حدود 8 درصد کاهش در معرض فروش قرار دادند. بازارهای سهام و بورس جهانی در سراسر دنیا، در روزهای اخیر رو به سقوط گذاشته اند. زیرا این امر احساس میشد که یک بحران بزرگ بهداشت عمومی می تواند در یک شوک عظیم اقتصادی صورت بگیرد.

ویروس کرونا

تاثیر ویروس کرونا بر گردشگری و توریسم

اینها بخشی از مقاله ای بود که روز دوشنبه در نیویورک تایمز و در ارتباط با ویروس کرونا به چاپ رسیده بود و دال بر تاثیر بلامنازع همه گیری این ویروس بر اقتصاد قدرتمند چین و البته به طبع آن، جهان، داشت. با اینحال نمی توان از اثر ویروس کرونا بر گردشگری و صنعت توریسم به راحتی گذشت.
بلومبرگ نیوز در تاریخ دوم فوریه 2020، در مقاله ای تحت عنوان “ویروس کرونا: این کشورها خطوط هوایی سفر به چین را محدود کرده اند!” به گونه ای تاثیر این بیماری همه گیر را بر صنعت توریسم به رخ کشیده است. در این مقاله میخوانیم:
” شیوع افزاینده ی کروناویروس باعث شده است که ده ها کشور و شرکت هواپیمایی آنها، محدودیت سفر را به سمت چین اعمال کنند و در پی این محدودیتها، این کشور با بیش از 1.3 میلیارد نفر جمعیت به طور چشمگیری رو به منزوی شدن میرود. طبق اعلام سیریوم، که همیشه داده ها و نتایج تحقیقاتی خود را درباره ی صنعت توریسم جهانی میکند، تقریباً 10،000 پرواز از زمان شیوع کروناویروس تا 31 ژانویه لغو شده اند .
با اینحال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که اینچنین محدودیتهای تجاری و مسافرتی برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا الزامی نمی باشد. در اینجا لیست کشورها و متاطقی از جهان را که پروازهایشان را به سمت چین محدود کرده اند آورده ایم:

*استرالیا

دولت استرالیا ورود هر کسی را از کشور چین، غیر از شهروندان استرالیایی، ساکنان یا اعضای خانواده ی آنها و خدمه هواپیمایی را ممنوع اعلام کرده است. در پی این اعلام، این کشورهرگونه مسافرت به سرزمین چین را هم ممنوع کرده و در محدودیت قرار داده است.

*کانادا

کانادا به شهروندان خود در مورد هرگونه سفری به کشور چین هشدار داده است. هواپیمایی کانادا، همگی پروازهایش به پکن و شانگهای را متوقف کرده است. پیش بینی می شود این تعلیق تا 29 فوریه ی 2020 ادامه پیدا کند.
بر همین اساس، کشورهای مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، هنگ کنگ، اندونزی، هند، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، کنیا، منگولیا، مراکش، میانمار، نیوزلند، هلند، کره ی شمالی، عمان، پاکستان، فیلیپین، قطر، روسیه، رواندا، سنگاپور، کره ی جنوبی، اسپانیا، تایوان، تانزانیا، ترکیه، انگلیس، آمریکا و ویتنام، همگی پروازهای خود را به سمت چین و همینطور برعکس دچار محدودیتهایی نموده اند که این امر، تاثیر غیرقابل انکاری بر صنعت توریسم، مهاجرت و صد البته بر اقتصاد این کشور خواهد گذاشت .”

ویروس کرونا و مهاجرتکرونا ویروس، جهان را با کابوس یک مهاجرت عظیم روبرو میکند

در پیِ سال جدید قمری چین، شهروندان چینی همه ساله یک مسافرت دسته جمعی حدوداً سه میلیارد نفری را انجام می دهند. به دنبال این کروناویروس واقعاً نمیتوانست در زمانی بدتر این موقع از سال ظهور کند. باید گفت که این همه گیری بدترین زمان ممکن را برای ظهور خود در انتخاب کرده است.
براساس آژانس خبری شین هُووا، یک مقام رسمی خطوط ریلی چین اظهار داشته است که انتظار میرود در مدت شش هفته، 440 میلیون نفر مسافر سال نو را در سفرها جابجا کنند که این امر خود یکی از بزرگترین مهاجرت های جمعی سالانه ی زمین بشمار میرود. اما تصور همگان بر این است که با این سرعت شیوع ویروس کرونا در این منطقه، چنین حجم عظیمی از مسافرت میتواند اوضاع را خیلی بدتر از این که هست کند.
نیل فرگوسن، پروفسور زیست شناسی ریاضی کالج امپریال لندن، اذعان داشته که امسال در طول سال نوی چین، حجم مسافرتها بیش از دوبرابر شده است. این امر باعث میشود تا به وضوح خطر پراکندگی موارد آلوده به این ویروس به طور گسترده تر از لحاظ جغرافیایی در داخل چین احساس شود و ما مطمئناً شاهد آن خواهیم بود.
در سی و یکم دسامبر 2019، مقامات مسئول در چین طی هشداری به سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که پس از بازدید از بازار غذاهای دریایی شهر ووهانِ چین، به تعداد زیادی از افرادی که در اثر بیماری مرموز در این شهر بیمار شده بودند،برخورد کرده اند.
این بیماری مرموز، در گذشته بعنوان کروناویروس مورد شناسایی قرار گرفته بود و به گروهی از ویروس ها که شامل سندرم حاد تنفسی حاد (سارس) میشدند، اطلاق میگشت. ویروسی که سبب ساز یک همه گیری عظیم در سال 2002 شده بود.
حالا کار به جایی رسیده است که از این سو و آن سو اعلامیه های تعلیق ورود و خروج مهاجران و مهاجران غیرقانونی صادر میشود. افرادی که خطری برای انتقال کروناویروس به اقصانقاط جهان شمرده میشوند.
ایالات متحده ی آمریکا، مواردی از مشاهده ی کروناویروس را در افرادی كه دارای بیماری حاد تنفسی ناشی از این ویروس جدید هستند، تأیید كرده است.
مقامات چینی در حال حاضر اعلام کرده اند که انتقال پایدار این ویروس از انسان به انسان در این کشور، در حال وقوع است. علائم این بیماری بصورت ذات الریه شدید، سندرم پریشانی حاد تنفسی، شوک سِپتیک و نارسایی چندین اندام بروز میکند.
*
کارشناسان اقتصاد بر این باورند که شیوع ویروس سارس 50 میلیارد دلار خسارت به اقتصاد جهانی وارد کرد؛ این درحالیست که بعقیده ی آنان، ضربه ناشی از ویروس کرونا می تواند خیلی بدتر از این بشود.
گری وایت در گزارشی در بیستم ژانویه 2020 اینطور گفته است که خطرات اقتصادی این اپیدمی را نمی توان بی اهمیت جلوه داد. شیوع ویروس مرگبار کروناویروس در چین، وحشت از نوعی همه گیری را افزایش داده است که میتواند توان تحمل مردم را تحت الشاع خود قرار دهد. براساس هشدارهای سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای مستعد همه گیری همچون اِبولا، آنفلوانزا و سندرم حاد تنفسی حاد (سارس) به دلیل درگیری طولانی مدت، ایجاد حالتهای شکننده در افراد کرده و زمینه ی مهاجرت های اجباری را پدید می آورند که این امر به طور فزاینده ای مدیریت جوامع درگیر اپیدمی را با مشکل روبرو میکند.

مجله ی نیویورک تایمز
نویسنده: پیتر.اس.گودمن/(مترجم : خانم فاطمه سلیمانی)

blank
راه های کسب اقامت قانونی و قوانین اقامت
ثبت شرکت در آلمان
ثبت شرکت در آلمان و اخذ اقامت(2020)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

فناوری اطلاعات آرون : طراحی سایت و سئو
طراحی سایت و سئو
دفتر خدمات حقوقی مهاجرت ایرانیان به سوئد
blank
فهرست