معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه - موسسه حقوقی و مهاجرتی دادآور نسیم مهر

معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه

معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه

آن دسته از پزشکان و دندانپزشکانی که از مراکز آموزش عالی خارج از ترکیه فارغ التحصیل شده اند (( به منظور اشتغال یا ادامه تحصیل در ترکیه ملزم به معادل سازی مدارک تحصیلی خود براساس موازین شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK ) می باشند.))

denklik

در حالت کلی مراحل اداری و پروسه معادل سازی مدارک (Denklik ) شامل دو مرحله می باشد که قسمت اصلی آن توسط واحد مربوطه در شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK ) انجام میگیرد.

اما به منظور اتمام مراتب اداری متقاضی معادل سازی مدارک بایستی در آزمونی به نام ” آزمون تعیین سطح ” موسوم به (STS) که توسط سازمان سنجش آموزش ترکیه (ÖSYM) برگزار میشود نیز شرکت نماید.

این آزمون سالی دو بار برای رشته پزشکی و رشته دندان پزشکی برگزار میشود.

با این توضیحات پروسه اداری تقاضا برای معادل سازی مدارک به دو مرحله تقسیم میشود:

۱_ متقاضی بایستی به صورت آنلاین و از طریق وبسایت رسمی سازمان (YÖK) نسبت به تشکیل پرونده و بارگذاری مدارک و سپس ارسال پستی یا تحویل حضوری آنها اقدام نماید.
پرونده تشکیل یافته و مدارک ارسالی توسط کارشناسان سازمان مورد ارزیابی قرار گرفته و بسته به نوع تقاضا و شرایط متقاضی بایستی مراحل سه گانه خاص ( نظیر تایید مراکز آموزش عالی قبلی متقاضی توسط وزارت امور خارجه ترکیه ، اعلام مدارک ناقص ، ارزیابی نهایی مدارک توسط کارشناسان و …) طی گردد. در صورت تایید بعد از بازه زمانی معین برگه معادل صادر می گردد.

لینک تقاضا به صورت آنلاین:

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi/adim-adim-denklik

۲_ در صورتی که مدارک ارسالی مربوط به رشته های پزشکی یا دندانپزشکی باشد بعد از ارزیابی های اولیه توسط کارشناسان سازمان (YÖK) و قبل از تایید نهایی و صدور برگه معادل از داوطلب خواسته می شود تا در آزمون مربوطه (STS) شرکت نماید تا بعد از تعیین نتیجه این آزمون نسبت به بررسی نهایی مدارک اقدامات لازم از سوی سازمان انجام گیرد.

برای شرکت در این آزمون بایستی به صورت آنلاین و مطابق برنامه زمانی تعیین شده توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) اقدام شود.

نحوه کسب امتیاز برای ثبت نام در دانشگاه چگونه ارزیابی می شود؟

همانگونه که گفته شد، شرط ورود به کلاس دانشگاه های ترکیه متفاوت از شرط قبولی در کنکور دانشگاه های ترکیه  است. برای کسب شرایط لازم جهت ثبت نام دردانشگاه های ترکیه می بایستی از عهده سئوالات ادبیات ترکی استانبولی برآمد. ارزیابی این سئوالات به صورت الفبایی است. کسانی که نمره “A” در امتحان ورودی دانشگاه های ترکیه کسب نمایند می توانند بدون هیچ مشکلی ثبت نام نمایند. کسانی که موفق به کسب نمره “B” شوند امکان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه برایشان وجود دارد ولی واحدهای کمتری را می توانند انتخاب نمایند و در قبال دانشکده تعهد نامه ای را مبنی بر تکمیل نمودن زبان و تسلط به آن را پر کرده و در زمان کوتاهی باید مدرک دیپلم تومر را به دانشگاه های ترکیه ارائه دهند.
کسانی که نمره “C” بیاورند، نمی توانند در دانشگاه های ترکیه ثبت نام نمایند و می باید در عرض یکسال سطح زبان خود را توسعه داده و دیپلم زبان ترکی استانبولی را دریافت نمایند.

 

برای آشنایی بیشتر و مهاجرت قانونی به ترکیه و اقامت ارزان ترکیه هم اکنون درخواست مشاوره خود را در سایت ثبت کنید.

هلدینگ ترکیه ویت آس

کیملیک چیست؟ (kimlik)
کالج متروپل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فناوری اطلاعات آرون : طراحی سایت و سئو
طراحی سایت و سئو
دفتر خدمات حقوقی مهاجرت ایرانیان به سوئد
فهرست